Kindercoaching

Wat is het?

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wilt weten over kindercoaching.

Omdat je misschien wel met je handen in je haar zit.

je hebt constante strijd met je kind, niks is goed en er volgen ontelbare boze buien.

Je merkt dat je kind heel erg terug getrokken is en stil, je merkt dat het niet meer je kind is zoals voor heen.

Je merkt dat jouw kind zijn/haar zelfvertrouwen kwijt is, niet meer met klasgenootjes/vriendjes wil omgaan, veel dingen niet durft en daarbij veel jouw hulp nodig heeft.

Je merkt dat jouw kind moeite heeft met het verwerken van prikkels, is misschien wel heel gevoelig, maar weet niet hoe er mee om te gaan. jouw kind heeft vaak klachten ,zoals buikpijn, hoofdpijn en wellicht andere lichamelijke klachten.

Je merkt dat je kind alles perfect wil doen, het niet toelaat dat een ander helpt, en misschien wel boos wordt op zichzelf als het niet lukt.

kortom, zo kunnen er vele redenen zijn dat jouw kind niet lekker in zijn vel zit en dat weerslag heeft op het hele gezin. En dat wil je niet, het is al intensief genoeg om je gezin draaiende te houden.

Hoe gaat het dan in zijn werk?

Nu je wellicht de herkenning hebt gelezen hierboven, zal ik je mee nemen wat er gebeurt als je bij mij aanklopt.

De eerste stap, (en ja dat is soms een lastige) is om contact op te nemen met mij. Zodra wij contact hebben luister ik naar jouw verhaal zonder oordeel. Dit zal meestal telefonisch plaatsvinden en 30 minuten duren.

Hierna kunnen we een (gratis) intake gesprek inplannen. deze zal plaatsvinden hier in de praktijk en zal ongeveer 1,5 uur duren. Aan de hand van een ingevuld formulier kijken we dan uitgebreid naar de dingen waar jullie tegen aan lopen en kan ik vertellen aan welke doelen er gewerkt kan worden.

Let op: mocht ik zien en voelen dat de problematiek waar jullie mee komen niet toereikend is voor mijn expertises zal ik dat direct kenbaar maken en een andere weg voor jullie zoeken.

Na het intake gesprek gaan we de sessies inplannen met het desbetreffende kind. deze zullen 1 uur duren. De ervaring leert dat het fijn is om het kind hier alleen te hebben. Vaak voelen kinderen toch een rem als hun ouders erbij zijn. De eerste paar sessies kunt u dan bv het eerste kwartier en het laatste kwartier er bij zijn. Mocht het echt niet zonder u als ouder gaan, dan ben u natuurlijk welkom om het hele uur te blijven.

Aan het eind van een sessie zal ik altijd kort vertellen wat we hebben gedaan. ook ontvangt u nog een verslag in uw mailbox zodat een evt partner dit ook kan lezen.

Omdat elk kind uniek is, en ik mij echt af stem op hun behoeftes zullen de hoeveelheid sessies altijd verschillen.

Uiteraard wordt er regelmatig met jullie als ouder geƫvalueerd en houden we de voortgang goed in de gaten.