Werkwijze

Voor de kindercoaching hanteer ik een werkwijze die bestaat uit een kennismaking en een intake gesprek, gevolgd door een of meerdere coachingssessies en een afronding.

Kennismaking:

Tijdens het telefonisch kennismakingsgesprek kunt u vertellen wat er speelt. Samen kijken we dan of het klikt en of mijn werkwijze bij jullie past. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Intake gesprek:

Na onze korte kennismaking via telefoon/email, stuur ik u een vragenlijst. Zodra deze is ingevuld, maak ik een afspraak om bij u thuis te komen. Daar gaan we, aan de hand van het formulier, kijken naar waar u of uw kind tegenaan loopt en het probleem in kaart brengen. Ik verzamel zo veel mogelijk informatie om te kijken of ik met uen uw kind aan de slag kan gaan. Dit gesprek zal ongeveer 1.5 duren.

Coaching sessie(s):

Deze gesprekken duren ongeveer 1 uur. Tijdens deze sessies ga ik samen met uw kind kijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken.  Ik kan dit doen met veel verschillende materialen, daar waar de interesse van het kind naar uit gaat.

Vertrouwelijkheid:

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en heb ik als kindercoach beroepsgeheim.

Afronding:

Zodra ik merk dat de coaching effect gaat hebben, ga ik overleggen wanneer we het kunnen afronden. Het aantal sessies dat je hebt gehad is per persoon verschillend. Op de laatste afspraak zullen we er een gezellige activiteit aan verbinden, om het op een leuke manier af te ronden.