Werkwijze

Voor de kindercoaching hanteer ik een werkwijze die bestaat uit een kennismaking en een intake gesprek, gevolgd door een of meerdere coachingssessies en een afronding.

Kennismaking:

Op het moment dat u contact met mij opneemt, maken we een afspraak om even 30 minuten bij elkaar te komen.  In dit half uur kunt u laten weten waar u mee zit, en kan ik alvast wat adviezen geven. Deze 30 minuten zijn gratis.  Aan het eind geef ik aan wat de mogelijkheden voor mij zijn rondom de coaching en kunnen we evt verdere afspraken plannen.

Intake gesprek:

Als blijkt dat na onze gratis kennismaking , een traject in gang word gezet stuur ik u een vragenlijst. Zodra deze is ingevuld, maak ik een afspraak om bij u thuis te komen. Daar gaan we, aan de hand van het formulier, kijken naar waar u of uw kind tegenaan loopt en het probleem in kaart brengen. Ik verzamel zo veel mogelijk informatie om te kijken of ik met uen uw kind aan de slag kan gaan. Dit gesprek zal ongeveer 1.5 duren.

Coaching sessie(s):

De sessie met uw kind duurt driekwartier tot 1 uur.  Tijdens deze sessies ga ik samen met uw kind kijken hoe we dit probleem kunnen aanpakken.  Ik kan dit doen met veel verschillende materialen, daar waar de interesse van het kind naar uit gaat.

Vertrouwelijkheid:

Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en heb ik als kindercoach beroepsgeheim.

Afronding:

Zodra ik merk dat de coaching effect gaat hebben, ga ik overleggen wanneer we het kunnen afronden. Het aantal sessies uw kind heeft gehad is per persoon verschillend. Op de laatste afspraak zullen we er een gezellige activiteit aan verbinden, om het op een leuke manier af te ronden.